Vil du ud og sejle?

Har du også altid drømt om at komme ud og sejle? Hvis det er tilfældet, er du ikke alene. Sejlads er en af de mest populære aktiviteter i verden. Millioner af mennesker nyder at sejle hvert år.

Hvis du overvejer at begynde at sejle, er der et par ting, du bør vide. For det første er det vigtigt at have en realistisk idé om, hvad det indebærer at sejle. Det er ikke kun glat sejlads (ordspil). Der vil være tidspunkter, hvor vejret ikke er optimalt, og du vil skulle håndtere ujævnheder. Men hvis du er forberedt på det, kan sejlads være en uhyre fornøjelig oplevelse.

Her er et par tips til dem, der overvejer at begynde at sejle:

1) Bid ikke mere af, end du kan bide i dig selv. Hvis du er en komplet nybegynder er det vigtigt at starte i det små. Forsøg ikke at sejle over Atlanterhavet på din første tur. Begynd med et mindre farvand og arbejd dig opad.

2) Få noget professionel hjælp. Hvis du kan, så find en sejlertræner eller tag et par lektioner hos en, der ved, hvad de laver. Det vil gøre din oplevelse meget sjovere og mere sikker.

3) Invester i det rigtige udstyr. Dette er især vigtigt, hvis du planlægger at sejle i råt vand. Sørg for, at du har en god redningsvest og alt det andet sikkerhedsudstyr, du har brug for.

Back to top