Togbaner i øst og vest

De første jernbaner i øst blev bygget af briterne i slutningen af det 19. århundrede. Disse linjer blev anlagt for at forbinde de større byer i Indien, og de blev drevet af de britisk ejede indiske jernbaner. East India Railway Company var det første selskab, der byggede en linje i 1845, som forbandt Calcutta og Delhi. Dette selskab

De første jernbaner i øst blev bygget af briterne i slutningen af det 19. århundrede. Disse linjer blev anlagt for at forbinde de større byer i Indien, og de blev drevet af de britisk ejede indiske jernbaner. East India Railway Company var det første selskab, der byggede en linje i 1845, som forbandt Calcutta og Delhi. Dette selskab blev efterfulgt af Great Indian Peninsula Railway Company, som byggede en linje mellem Bombay og Calcutta i 1853.

I slutningen af det 19. århundrede begyndte man at anlægge jernbaner i andre dele af Østen, f.eks. i Kina, Japan og Sydøstasien. Disse linjer blev ofte bygget af udenlandske selskaber, f.eks. det britisk ejede Burma Railways Company, som byggede en linje mellem Burma og Thailand i 1896.

Back to top